Зад решетките са най-малко 7 души

Задържаха едни от най-известните автoкрадци у нас. Акцията е започнала рано тази сутрин на различни места в София. Задържани са 7 души, един се издирва.  

По информация на NOVA на прицел са 8 души, за които разследващите имат информация, че са част от организирана престъпна група, която се занимава с кражби на автомобили и авточасти.  Така още преди изгрев униформените проверяваха столичните адреси, където живеят заподозрените. Единият от тях е в "Манастирски ливади".

Отново взривиха банкомат в София, хванаха петима след преследване (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Мъжът живее в съседния вход, не съм говорил с него. Познавам го по физиономия само. Появавал се е много пъти с луксозни коли”, разказа живеещият в района Пламен Чоканов.

Пред блока има няколко запечатани от разследващите автомобили.

Сред задържаните са едни от най-известните автокрадци у нас – Станислав Петков-Лъвицата и Георги Воденичаров-Кико. И двамата са познати на полицията от години, именно заради кражби на коли. Често извършвали престъпленията си заедно. През 2018 г. Кико е хванат, докато се опитва да открадне със скъпа кола от елитен столичен квартал.  С него тогава е бил и Станислав Петков.

Отново взривиха банкомат в София, хванаха петима след преследване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днес, от хватката на полицията успява да се измъкне мъж с прякор Хастара. Всички останали са в ареста. Дали ще им бъдат повдигнати обвинения обаче и какви – ще стане ясно в сряда.

Арестуваха автокрадец, издирван за над 40 кражби на коли

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.