Това обявиха властите, след първоначалното разследване

Мъжът, който се вряза с джипа си в пешеходци в Германия не е терорист. Това обявиха властите, след първоначалното разследване. Извършителят уби петима души, сред които 9-месечно бебе. Ранените са 15, някои от които са пострадали сериозно.

Кола се вряза в пешеходци в Германия, бебе е сред жертвите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Извършителят беше арестуван, след като мина с висока скорост през пълна с хора пешеходна зона. Според прокурорите мъжът е бил видимо пиян. Той е на 51 години, роден и израснал в района на град Трир, където беше извършено престъплението. Не е бил познат на полицията и няма досие. В последните няколко дни е живял в джипа, с който беше извършено нападението.

"Заподозреният е бил интоксикиран. Консумирал е значително количество алкохол преди да шофира. Дрегерът показа 1.4 промила алкохол в кръвта. Беше взета и проба за кръвен тест, за да имаме по-точни показания. Нямаме индикации, че е извършил терористичен акт. В същото време има данни, че е имал психически проблеми", заяви прокурор Петер Фрицен.

Предстои мъжът да бъде изправен пред съдия, за да бъде издадена заповед за неговия арест. Ще му бъде направена и психиатрична експертиза.

Четирима души продължават да са с опасност за живота в болница, а петима други имат сериозни наранявания. Шестима са по-леко пострадали. Майката на 9-месечно бебе, убито при атаката, е сред настанените в болница. Късно снощи един от ранените е починал. Сред убитите са 25-годишна жена и 45-годишен мъж от Трир. Най-възрастната жертва е на 73 години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.