Част от учениците ще учат присъствено

Някои ученици в Ню Йорк днес отново се върнаха на училище, предаде БТА.
Подновени бяха присъствените занятия за децата в предучилищна възраст, децата в детските градини и децата от пети клас, чиито родители са избрали те да учат по смесена система, съчетаваща онлайн обучението и присъствените часове.

От четвъртък в училище ще се върнат и учениците със специални потребности от по-горни класове. Учениците в средните училища и в гимназиите ще продължат да учат дистанционно поне до края на ваканцията.

Европа продължава да е в плен на втората вълна от COVID-19

На 18 ноември кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че всички общински училища се затварят заради увеличаването на случаите на коронавируса. Тогава градът прехвърли прага от 3 процента тестове с положителен резултат от общо всички извършени тестове за 7-дневен период. Сега процентът е дори по-висок - 5 процента, но кметът Де Блазио заяви, че е безопасно да се отворят някои училища при по-строги протоколите за тестване на учениците и персонала. 
"Нашите училища са много по-безопасни, отколкото много други места в Ню Йорк", подчерта Де Блазио.  

НОВА ЗАРАЗА: Мистериозна болест вкара над 300 души в болница, има починал

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.