Той тръгна на околосветска обиколка от Рованиеми

Дядо Коледа тръгна на своята обиколка за раздаване на подаръци. Преди да поеме на път от селцето си в град Рованиеми, Финландия, Добрият старец каза на хората по света да се грижат за здравето си и да внимават за своята безопасност.

Дядо Коледа показа дома си в Китай (ВИДЕО)

"Живеем в различни и трудни времена. Но се надавам Коледа да донесе малко облекчение. Сега е времето да забравите тревогите и да прекарате празника с най-близките. Не забравяйте и приятелите и познатите, с които в днешно време можем да се свържем чрез нови, по-различни методи. Никой не бива да се чувства самотен", призова хората по цял свят Дядо Коледа.

 

 

Дългият исторически път на Дядо Коледа до настоящето

След това, отлетя с шейната, теглена от добрите елени. По традиция, елфите го изпратиха с песни.

Традиции, с които да сплотите семейството на Коледа (ГАЛЕРИЯ)

Тази година, обаче, беше доста по различно заради пандемията и нямаше публика.  Обичайно в този период от годината, хиляди туристи наблюдават началото на пътуването.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.