Той взриви бомба навръх Коледа в центъра на града

Мъжът, взривил бомба навръх Коледа в центъра на американския град Нешвил, е изпратил преди да умре на свои познати материали за възгледите си. Това заявиха федералните разследващи, цитирани от Асошиейтед прес.

ФБР проверява за тероризъм след взрива в Нешвил

Специален агент Джейсън Пак от ФБР съобщи за Асошиейтед прес, че властите „знаят, че заподозреният е изпратил на няколко свои познати от цялата страна материали, в които се излагат възгледите му”.

Според властите отговорен за взрива, причинил щети на десетки сгради и ранил няколко души, е 63-годишният Антъни Уорнър. Той загина при експлозията, а властите не са съобщавали мотив.

Агент Пак не даде повече подробности за съдържанието на изпратените от Уорнър пакети, но призова всеки, който може да е получил материали от него, да се свърже с ФБР.

Експлозия разтърси центъра на Нешвил (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бомбеното нападение беше извършено сутринта на Коледа, доста преди улиците вцентъра на града да се оживят. Полицията първоначално се отзовала на сигнал за стрелба, но органите на реда попаднали на каравана, от която се чувал аудиозапис с предупреждение, че след 15 минути ще избухне бомба. После неочаквано тръгнал друг звуков запис, този път на хита на Петула Кларк от 1964 г. „Downtown” („Центърът на града”) и малко след това последвал взривът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА