Министърът на вътрешните работи посети Монтана, Берковица и Вършец

В хода на работното посещение, днес министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети Монтана, Берковица и Вършец. Заедно с него беше директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Пламен Томов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Задържаха двама мъже, откраднали пари от кутия за дарения в Дряновския манастир

По време на срещите със служителите на районни управления в структурата на областната дирекция бяха обсъдени натовареността на състава, включително в контекста на допълнителните отговорности, наложени от пандемичната обстановка, както и кадровата обезпеченост. "Изпратихме трудна година, изпълнена с предизвикателства, но вие, колеги, изпълнихте задълженията си и оценката ми е много добра" – обобщи министърът.

Снимка: МВР

"Ръководството на министерството следи постоянно нивата на заболеваемост сред състава, а Медицинският институт на МВР е подготвен с техника и специалисти, така че при необходимост да положи отлични професионални грижи за служителите и техните семейства", увери министър Терзийски.

Във Великотърновско задържаха шофьор, употребил коктейл от наркотици

Той проведе работни срещи още в Зоналното управление на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и противодействие на тероризма“ и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана. Техническото, материално и кадрово  осигуряване и други организационни въпроси бяха тема на дискусиите.

Катастрофа затвори пътя Пазарджик – Велинград

В базата на сектор „Зоополиция и кинология“ към ГД „Национална полиция“ в Берковица министърът се запозна с условията за обучение на служебни кучета и водачи.

Снимка: МВР

Със средства по грантово споразумение „Повишаване капацитета за противодействие на миграционния натиск по българските външни граници“, финансирано по Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“, базата беше реновирана. Бяха закупени и елитни животни, които се отглеждат и обучават за подразделенията на МВР.

Снимка: МВР

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си