Действията на крадците много напомняли на филмите от поредицата "Бързи и яростни"

Румънската полиция в сътрудничество с френската жандармерия е разбила престъпна група, съставена от румънски граждани, която била специализирана в кражби от тирове, извършвани в движение по магистралите във Франция, като щетите се оценяват на 3,5 милиона евро, съобщава Аджерпрес

ЕКШЪН КАТО НА КИНО: Полицейска гонка, стрелба и арест в Първомайско

В съобщение на Главния инспекторат на Румънската полиция се посочва, че в периода февруари 2020 г.- февруари 2021 г. румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) е извършила в сътрудничество с френските власти трансгранично разследване.

При операцията е била разбита престъпна група, съставена от румънски граждани, която в периода май 2018 г. - август 2019 г. е извършила 21 кражби от движещи се товарни автомобили. Откраднати са били козметични продукти, електронни устройства и компютърни компонентни, общата стойност на които се оценява на около 3,5 милиона евро.

Уличен екшън с бухалки в Пловдив се превърна в предложение за брак

По време на обира шофьорът на лек автомобил се доближавал плътно до тира, а един от членовете на групата излизал през подвижния покрив и се качвал на предния капак на колата, след което прерязвал покривалото, влизал в ремаркето и изхвърлял стоките, които по-късно били прибирани с други автомобили. Начинът на действие на крадците много напомня сценария на филмите от поредицата "Бързи и яростни", коментират румънските медии.

Вчера са били извършени обиски на 13 жилища в Букурещ и окръзите Илфов, Олт и Прахова и са били заловени две лица, за които има издадени европейски заповеди за арест от съдебните власти във Франция. За други шестима румънски граждани са били издадени европейски заповеди за арест от румънските власти, тъй като не са били открити на територията на Румъния.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА