До момента в областта са поставени 5992 ваксини

Рекорден брой пациенти са настанени в COVID отделенията в ямболските болници. Заради голямата натовареност в реанимацията на държавната болница, от днес спешната коремна хирургия се извършва в частната болница "Йоан Рилски". 

Висок процент положителни проби за COVID-19

В COVID сектора на частната болница "Йоан Рилски" в Ямбол от няколко дни няма нито едно свободно легло, въпреки че там леглата бяха увеличени на 44. В държавната болница са настанени 72 пациенти, като 8 са в реанимация. Болни под 18-годишна възраст не се приемат в лечебните заведения в града, уточни секретарят на РЗИ Донка Желева. "На територията на област Ямбол нямаме подходящи болници за лечение на деца, затова ги насочваме или към Бургас, или към Стара Загора в детски отделения", каза тя. 

До момента в областта са поставени 5992 ваксини, като с втора доза са 1221 души, посочи Желева. Обхванати са 95% от лицата, заети с изборния процес. 

Продължава ваксинацията по трите фази от имунизационния план, както и на записаните в електронния регистър с препарата на AstraZeneca.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БНР