Соченият за нападател опитал да се самоубие

Напрежение в Пазарджик след побой над дете. Над 200 души се събраха през нощта пред държавната болница в града. Това се случи, след като мъж преби до безсъзнание 13-годишно момче на детска площадка. Ескалация на напрежението пред лечебното заведение беше избегната с помощта на полицията.

Нападението станало посред бял ден на детска площадка в центъра на града пред очите на 74-годишната Мария Раленкова. По думите й без видима причина 30-годишният мъж се нахвърлил върху 13-годишното момче, което играело и го пребил.

„Хвана детето и го обърна по гръб на пейката. Започна да го удря все едно е боксова круша. Много се уплаших”, каза Мария Раленкова, очевидец.

Блъснаха две деца на пешеходна пътека в Бургас (СНИМКИ)

След побоя, мъжът се прибрал в апартамента си в близкия блок и опитал да се самоубие.

„Има няколко прободни рани в областта на корема и една прорезна в областта на шията. Детето първоначално е било сравнително добре, но в последствие се е наложило да го транспортират до Спешна помощ- Пазарджик, където е било прието по спешност” обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР- Пазарджик.

 13-годишното момче изпаднало в безсъзнание, твърдят близките му.

„Детето беше посинено. Цялата му глава се беше подула”, каза Нонка Йорданова, лелята на детето.

Веднага след това повече от 200 роднини и приятели на семейството се събрали в двора на болницата, за да се саморазправят с нападателя, също настанен за лечение. След намесата на полицията се разотишли.

Лекарите съобщиха, че 13-годишното дете вече е в съзнание, но ще остане в здравното заведение още няколко дни. В болницата е приет и нападателят.

Той обаче е арестуван и е под полицейска охрана. Според разследващите мъжът има психични отклонения, но не се е лекувал досега. Съседите му твърдят, че не е агресивен. Живее сам, майката му работи в чужбина.

Пациент нападна лекар и шофьор на линейка в Перник