Отбелязаха го с танц на покрива

На фона на все повечето заболели и ниския процент ваксинирани компания имунизира всичките си служители, за да се върне към нормалността.

След близо половин година в хоумофис и на прага на четвъртата COVID вълна, екипът на фирма за складови инсталации решава да постигне масов имунитет срещу коронавируса. Въпреки страховете на много от тях, породени от конспиративни теории около имунизацията, 2 месеца по-късно всички 72-ма служители във фирмата вече са ваксинирани.

„До решението не се стигна никак лесно. До него се стигна с време, с говорене между колегите, обсъждане на плюсове и минуси, но във финала плюсовете се наложиха”, заяви Елена Йалбро.

След успешното изпълнение на предизвикателството с имунизацията, екипът решава да се включи към още едно - да увлече повече хора с добрия пример. Служителите се качват на покрива на сградата, в която работят, за да изтанцуват Южноафриканският хит "Jerusalema’, превърнал се в символ на надеждата за хора, борещи се с вируса.

След ваксинацията животът в офиса бавно се връща към стария ритъм.

Репортер: Ирена Рашева

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.