Британският монарх прекара една нощ в болница

Британската кралица Елизабет Втора изпълни първия си официален ангажимент, след като остана една нощ в болница миналата седмица и лекарите й наредиха да си почива, съобщават световните агенции.

Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

Тя проведе днес две виртуални срещи, за да приветства новите посланици на Република Корея и Швейцария във Великобритания. На разпространените снимки се вижда, че 95-годишната Елизабет Втора е облечена в жълта рокля, усмихва се и изглежда както обичайно.

Кралица Елизабет отмени пътуване заради влошено здраве

Кралицата отмени планирана визита в Северна Ирландия миналата седмица, след като лекарският й екип я посъветва да си почива. Тя беше откарана в болница в сряда следобед за "предварителни изследвания" и за първи път от много години изкара нощта в лечебно заведение. На следващия ден Елизабет Втора се прибра в замъка Уиндзор, а от обкръжението й обявиха, че е в добро настроение. От Бъкингамския дворец не съобщиха причините за лекарската препоръка за почивка и за изследванията.

Кралица Елизабет II отказа алкохола

Британската кралица Елизабет Втора планира да се срещне със световните лидери, които ще участват в годишната конференция на ООН за климата в шотландския град Глазгоу. Тя започва на 31 октомври.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА