Колко злато са измъкнали, предстои да се установи

Шефът на часовникарска фирма и семейството му са взети за заложници в Швейцария, когато банда крадци задигат златото на фирмата и бягат във Франция, съобщават медиите в четвъртък.

Сцената, достойна за холивудски екшън, се разиграла в сряда вечерта в Басекур в северния швейцарски кантон Юра, само на няколко километра от френската граница.

Според ежедневника „Льо Матан“ шест въоръжени лица са заплашили шефа на неназована часовникарска фирма в дома му и са взели цялото му семейство за заложници.

След това семейството е било откарано до фирмата на мъжа, където е било държано под прицел в колата, докато грабителите са влизали в помещенията, за да откраднат злато и други ценни суровини.

Колко злато са измъкнали, предстои да се установи, каза регионалният прокурор.

Районът Юра в Швейцария е в сърцето на известното часовникарско производство на богатата алпийска държава, което често разчита на злато, скъпоценни камъни и други скъпи материали.

Когато приключили, крадците изоставили семейството - невредимо, но в състояние на шок - заедно с колата им в близката гора и потеглили към френската граница, пише вестникът.

Стрелба в Тексас, има загинал и ранени (ВИДЕО+СНИМКА)

Сигналът за тревога бил подаден бързо, а регионалната полиция и швейцарските гранични служители поставили блокади на всички близки гранични пунктове, съобщава „Льо Матан“ като се позовава на прокурора на Юра Никола Теурилат.

Но крадците, които бягали с два автомобила, преминали през една от блокадите - в Люсел, и според вестника ударили и ранили митнически служител.

По-късно двата автомобила са намерени изгорели във френския регион Белфор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС