Mинистър-председателят е предложил също така военните да участват във ваксинацията

Испанското правителство въвежда отново задължителното носене на маски на улицата поради увеличения брой на заразените с коронавирус в страната. Това съобщи „Ел Паис“.

По негова информация ръководителят на правителството Педро Санчес е обявил това на среща с регионалните лидери, която се провежда в момента. Очаква се в четвъртък да се проведе извънредно заседание на Министерския съвет, на което да бъде одобрен указът.

Испания съобщи за рекордните близо 50 000 нови случая на коронавирус

Според вестник „Ла Вангуардия“ министър-председателят е предложил също така военните да участват във ваксинацията и проследяването на разпространението на инфекцията.

От началото на пандемията в Испания са установени над 5,5 милиона случая на заразяване, а повече от 88 800 пациенти са починали. В края на декември 2020 г. страната стартира кампания за ваксиниране. Около 90% от испанците на възраст над 12 години вече са напълно ваксинирани срещу коронавируса.

Нивото на заразяване в Испания отново се е увеличило. По-специално във вторник страната отбеляза антирекордно дневно увеличение на броя на инфекциите. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Снимка: iStock