Вижте коя е тя

Червеният пипер е способен да потиска апетита, да гори калории и да ускорява метаболизма, твърди диетоложката Хулия Чагатай в турския вестник Milliyet. Тя припомни, че физическата активност, голямото количество вода и някои храни могат да подобрят метаболизма и да спасят човек от излишните килограми.

Кога не трябва да ядем картофи

Специалистката посочи, че благодарение на съдържащото се вещество капсаицин червеният пипер може да повлияе на метаболизма. Стимулирането на симпатиковата нервна система, която е част от вегетативната нервна система, води до освобождаване на катехоламини от мозъчното вещество. Това ускорява метаболизма на енергията и мазнините.

Как зеленчуците помагат на отслабването

Пиперът стимулира изгарянето на допълнителни калории след хранене, добави експертката други полезни свойства на популярния продукт. Човек с намален апетит не изпитва глад. Учените съветват да не забравяме и за противопоказанията – червеният пипер да се консумира в умерени количества. Те също така призоваха да не се очаква чудо от един само продукт. По-рано учени от Американската сърдечна асоциация съобщиха, че шам фъстъкът може да помогне в борбата с хипертонията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС