Решението влиза в сила от следващата седмица

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от къщи. Това съобщи премиерът Борис Джонсън в изказване пред Камарата на общините в парламента. От думите му става ясно, че е много вероятно в страната да не бъде продължен режимът на самоизолация заради COVID-19 след 25 март.

Турция премахва задължителния PCR тест за неваксинираните

"От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат", заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите служителите им да работят от разстояние.

„Освен това, правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС