Целта е публиката да усети и изживее по иновативен начин наследството на италианския художник

Творбите на Леонардо да Винчи оживяват на художественото изложение в Берлин. Интерактивното шоу посветено на италианския художник носи името „Гениално въздействащо преживяване“.

Две от най-известните картини в света буквално оживяват пред очите ви благодарение на високите технологии. „Мона Лиза“ и „Тайната вечеря“ - емблематичните произведения на изкуството на гениалния Леонардо да Винчи стават по реални от всякога като част от берлинското художествено изложение.

Продадоха копие на Мона Лиза за рекордна сума (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Чрез това интерактивно шоу ви отвеждаме на истинско пътешествие, вълнуващо приключение през гениалния ум на Леонардо да Винчи. Представете си, какво би си помислил той, ако види творбите си по този начин. Да кажем, че се събужда днес, 500 години по-късно – какво би си помислил за техническата революция? Как би рисувал картините си? Каква технология би използвал? Това са въпроси, чиито отговори даваме в изложбата“, споделя Лай Захвиц, художествен директор.

Едночасовото шоу се провежда в пространство от 3000 квадратни метра където на огромни стени са разгърнати творбите на автора. Целта е публиката да усети и изживее по иновативен начин наследството на италианския художник и да го опознае по-добре като художник, изобретател, учен и астроном.

Продадоха за рекордна сума репродукция на Мона Лиза

Изложбата „Гениално въздействащо преживяване“ посветена на творчеството на Леонардо да Винчи отваря врати на 28-ми февруари в Берлин и ще продължи до 31 март.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.