Руснаците искали повод, за да нахлуят в страната

САЩ обвиниха Русия, че подготвя провокация в Украйна. Руснаците искали повод, за да нахлуят в страната. Според високопоставен служител от Пентагона от Кремъл планирали операция под фалшив флаг, която ще бъде изпълнена от руските тайни служби.

По медиите пък щяло да се покаже видео на нападение на украински войници и много жертви в Донбас. То ще бъде фалшиво, но Русия ще го ползва като извинение да нахлуе в Украйна, твърдят от Пентагона.

Русия подкрепя САЩ в борбата им с тероризма

„Искам да е ясно, че производството на пропагандно видео, с разрушения, трупове и актьори, които се преструват на опечалени, е само един от многото варианти, които Русия може да използва като фалшив претекст и да нахлуе в Украйна. Не знаем дали ще използват точно този вариант, но казваме това публично, за да разубедим Москва да продължи с тази опасна кампания, която да завърши с започването на военна атака”, каза Нед Прайс, говорител на външното министерство на САЩ.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира с думите, че за втори път американците обвиняват Русия в подобна операция и припомни, че първият път не се е случило нищо подобно. Посланикът на Русия в Европейския съюз директно отрече да се разработва подобен план.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Габриела Винарова