Недоволството е срещу наложените противоепидемични мерки в страната

Вече втора седмица шофьори на ТИР-ове протестират  в канадската столица Отава. Причината за недоволството им е изискването за задължителна ваксинация на водачите на камиони. Към демонстрацията се присъединиха и други хора, които заявиха несъгласието си с наложените мерки в борбата с пандемията.

Протести срещу COVID мерките сковаха редица държави по цял свят (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Конвоят тръгна от Британска колумбия и набра невероятна сила. Вече не е бунт само на шофьорите, а на всички, които не са съгласни с мерките, които правителствата налагат върху хората. В Канада има на разположение само две ваксини, а в началото имаше и сериозен недостиг от препаратите. Заради изискването за задължителна ваксинация на водачите, вече 80% от тях са ваксинира. Много други хора останаха без работа, заради това изискване”, разказва цигуларката Ралица Чолакова, която живее години наред в Отава.

По думите й близо 1000 служители от канадската армия, които не са ваксинирани и са останали без работа, ще заведат дело.

Повече вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.