Символът на игрите в Пекин е пандата Бинг Дун Дун и интересът е огромен

Китай ще увеличи предлагането на стоки с талисмана на Зимните олимпийски игри в Пекин. Решението организационния комитет беше взето, след като китайски медии и интернет потребители съобщиха за трудности при закупуването на сувенири.

Служител на местна телевизия каза пред „Ройтерс”, че е стоял на опашка четири часа в главния магазин на Зимните олимпийски игри. В крайна сметка не е успял да си купи талисмана, който бил разпродаден.

Символът на игрите в Пекин е пандата Бинг Дун Дун, а запознати споделят, че рядко талисмани се разпродават напълно след първите няколко дни, на която и да е олимпиада. От организационния комитет обаче се опитаха да превърнат проблема в реклама на успешните игри.

"Мисля, че този проблем отразява популярността на Зимните олимпийски игри в Пекин и също така демонстрира успеха ни за ангажиране на 300 милиона китайци в зимните спортове. Ние приемаме този въпрос много сериозно. Освен това, заради Лунната Нова година работниците в някои предприятия се върнаха у дома за почивка. Така че изправени пред този случай на голяма популярност, ние се координираме със съответните отдели, за да увеличим предлагането на Бинг Дун Дун", Джао Вейдонг, говорител на Организационния комитет на Пекин 2022.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Ина Григорова