Това заяви висш американски представител

Твърдението на Русия, че изтегля войските си от границата с Украйна, е невярно, заяви висш американски представител.  Той обяви, че през последните дни в района са пристигнали още седем хиляди военни.  Според него, Москва може във всеки един момент да намери фалшив повод, за да атакува.  

В същото време Москва съобщи, че връща в казармите още свои части. Сателитни снимки показват, че Русия е изтеглила част от военното си оборудване от границата с Украйна, но през последните дни в района са пристигнали нови военни. 

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, няма знаци за деескалация, а заплахата от Русия се е превърнала в "новото нормално". “Намираме се в прозорец, в който смятаме, че атака може да започне всеки момент. Тя ще бъде предшествана от фабрикуван претест, който руснаците ще използват като извинение за инвазия”, заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: