Според него България е от най-застрашените държави от Русия

"Необходимо е още утре всички европейски държави да отзоват своите посланици от Москва и да изгонят от страните си руските дипломати. Започна истинска война, тя е престъпна като режима на Путин. Нормално е Балтийските държави да въведат извънредно положение, защото се страхуват, а Русия е непредвидима. Путин действа като Хитлер и Сталин. Той е маниак, който повтаря хитлеризма и болшевизма". Това заяви за "Денят на живо" Александър Йорданов, бивш посланик и дипломат.

По думите му Русия сее смърт и трагедия. "Режимът на Путин винаги е представлявал опасност. Близо милион са се изселили от региона заради инвазията. Мина времето за деескалация, сега вече има война, Западът трябва да бъде по-твърд и решителен и да отговори на самозабравилия се Кремълски диктатор", смята Йорданов. И допълва, че България е от най-застрашените държави от Русия.

"Тук бе разкрита и шпионска мрежа. Правителството да погледне по-сериозно на случващото се у нас. Янев гледа да замаже и олекоти нещата, той влиза в руслото на руската пропаганда. С Путин не трябва да се води диалог, той трябва да бъде поставен в изолация", подчерта той.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 

Редактор: Цветина Петкова