Арестуван е 18-годишен ученик

Две учителки по на около 50 години са убити при снощното нападение в средно училище в южния шведски град Малмьо, съобщи информационната агенция Aftonbladet, цитирана от БГНЕС. Жертвите са били намушкани с нож, съобщават местни медии. Двете жени са били откарани с линейка в местна болница, където починали от раните си.

Двама ранени при инцидент в шведско средно училище

По подозрение в убийството е арестуван 18-годишен ученик в училището. Той е задържан само 10 минути след получаването на сигнала. Полицаите пристигнали във видимо спокойното училище, но открили двете ранени жени и младежа на третия етаж. У него са намерени брадва и нож.

Oставиха в ареста мъжа, обвинен, че е намушкал момиче с нож в главата

Полицията съобщи, че заподозреният не е имал криминално досие или подозрително поведение. Мотивът за действията му остава неизвестен и засега няма доказателства за необичайна връзка между него и учителките.

Началникът на полицията в Малмьо Петра Стенкула заяви, че домът на заподозрения се претърсва.

Задържаха българин, участник в международна престъпна група за детска порнография

При нападението в сградата на училището имало около 50 души. Полицията евакуирала всички и претърсила целия район, но не открила "никакви индикации" за повече извършители.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор:
Източник: БГНЕС