Инцидентът е от Видин

Пореден инцидент в училище, заснет и пуснат в социалните мрежи. Този път учител удря ученик по време на час. Инцидентът е от природо-математическата гимназия във Видин. Оказва се обаче, че преподавателят е бил предизвикан нарочно. 

Побоят над ученика се случва в час по математика на 9 клас, а клипът е разпространен от съученици на удряното момче. Според директора на училището, децата нарочно са провокирали учителя си.

Кола блъсна дете на пешеходна пътека в Шумен

„Признаха си, че умишлено е подготвено, с цел да провокират колегата, за да видят докъде ще му издържат нервите. Точно това бяха думите на децата. А в същото време настояват пред мен да не се предприемат никакви административни мерки спрямо колегата, защото той е бил изключително добър, чувствителен“, каза директорът на гимназията Румяна Петрова.

Учителят по математика е с 40 години трудов стаж и до момента не е имал наказания. Етичната комисия на училището ще реши, какво ще бъде неговото наказание. 

„Аз така или иначе не приемам тази негова постъпка, има си много други начини, които колегата признава за сигнал, доклад по отношение на поведението на тези деца и оттук насетне вървим към сериозно дисциплинарно наказание“, заяви още Петрова. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.