Сигнал за изчезването й е подаден на 27 май

Нов сигнал за изчезнал IT специалист вдигна службите на крак. Столичната полиция издирва 47-годишна жена - Алена Щерк. В дома ѝ е бил задействан паник бутон. Тя е в неизвестност от вчера. Сигналът, че я няма е подаден от семейството ѝ. От МВР издирват и бившия ѝ приятел, с когото имали общ бизнес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Часове наред продължи огледът на полицията в „Бояна”. Алена е видяна за последно в четвъртък вечер в центъра на София. Тя е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.

Снощи е подаден сигнал в полицията, че в дома ѝ в кооперацията се е задействал паник бутон, а жената не си вдига телефона. Колата ѝ е в гаража и днес тя беше обследвана от полицията. 

Близкият ѝ приятел Любомир Методиев е сред първите, които опитват да се свържат с нея. „Сигналът е бил подаден от нейните близки. Този паник бутон е задействан, след като е проверено, че в апартамента не е имало взлом. Не е имало никакъв контакт с нея. Не мога да знам защо ѝ е този паник бутон. Дали е бил взет по повод, или просто е бил наличен в апартамента, в който е живяла. Може да е имала нещо предвид, понеже имаше известни проблеми с предишна връзка”, обясни той.

Мистериозното изчезване на криптотърговец: Какво е известно до момента

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”. „Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време - с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21 ч. и е изглеждала притеснена и забързана”, добави още Методиев.

Съседите на жената в центъра на София, където доскоро живеела, нямат представа дали е имала проблеми. Казват, че отскоро е започнала да работи в IT сектора, а от години е преподавател по танци. Част от приятелите и близките ѝ днес са били разпитвани от полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.