По думите му парите, предвидени за пенсии, са от Плана за възстановяване

"Няма реформа в нито един от предлаганите бюджети. Има само теглене на заеми, 10 млрд. се вдига техният таван, макроикономическата рамка е катастрофална. Свива се ръстът на икономиката и инфлацията се увеличава до 12%. Проблемът, който най-вероятно ще възникне, е, че ще се теглят нови заеми, за да се изплащат пенсии. Тези средства ще трябва да бъдат върнати на ЕС".Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ - СДС Александър Иванов.

По думите му парите, предвидени за пенсии, са от Плана за възстановяване. "Това е предизборно купуване на българските пенсионери. 50% от парите за тях са от данъци, 50% от работещите. Това не дава устойчивост на пенсионната система и се нарушава принципа за принос към осигурителните доходи", обясни той.

Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС

Според него 0% ДДС на хляба и отстъпката за горивата няма да постигнат очаквания ефект. "Това са популистки мерки, няма да се намали цената на хляба. 25 стотинки отстъпка за литър гориво ще причини големи проблеми при изплащането, защото няма критерий. Хора с кола за 2000 и за 200 000 лева ще се възползват наравно от отстъпката", коментира Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.