Имало множество жалби срещу семейството, което отглежда кучетата

След като азиатски вълкодав нахапа дете във Въгларово жителите на селото настояват кучетата на собственика да бъдат изселени. Местните жители организират подписка.

Инцидентът е от вторник. 10-годишното дете беше нападнато от куче, което се е отскубнало от синджира си. Детето е с жестоки рани с опасност за живота в болница. През годините хората в селото са падавали жалби, за които собствениците на кучетата са били глобявани. Сега настояват стопанските постройки, в които се отглеждат животните да бъдат премахнати, а кучетата изселени.

"Ухапаното дете е в тежко стационарно състояние," съобщи проф. Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия в болницата.

В селото пък е имало множество жалби срещу семейството, което отглежда кучетата.

Дете е с опасност за живота след нападение от куче в Хасковско

Имало е проверки, част от които са завършвали с глоби. Затова и преди 3 години кучетата са чипирани и регистрирани.

„Има вързани кучета, но винаги има и пуснати на свобода. За да ни гонят, когато идваме с коли, значи част от тях не са вързани”, разказа жена, живееща в селото.

„Единствено се молим детето да оживее, каквото трябва ще си го понеса”, каза Анастас Караиванов - собственик на кучетата.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.