Ударен е жилищен комплекс

Русия нанесе удари в Киев и други украински градове. Повече от 40 ракети са поразили жилищни райони и търговски обекти. В Киев пожарникари търсеха затрупани хора в голям жилищен блок. Ракетите са ударили самия център на столицата.

Видео: Ройтерс

От кметството казаха, че под развалините има хора, а 7-годишно дете е било извадено от разрушен апартамент. Същевременно на Изток, в Донбас, хиляди бягат от град Лисичанск. Украйна загуби контрола върху съседния Северодонецк, а именно там е фокусът на руската офанзива.

Видео: Ройтерс

Възрастни хора, които до последно са отказвали да напуснат домовете си, буквално бяха изнесени от Лисичанск. Те казват, че животът в града е станал невъзможен под непрестанния руски обстрел и бомбардировки.

Видео: Ройтерс 

„Сградата е напълно разрушена. Доколкото разбирам, под отломките още има хора. Живи са и правим всичко по силите си да ги извадим. Бързаме толкова, колкото е възможно", заяви Виталий Кличко, кмет на Киев.

 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.