Коментар на продуцента Виктор Димчев и журналиста Асен Генов

Три пъти в рамките на година се опитаха да направят кабинет, очевидно не могат. По-добре да си тръгнат и да се откажат от идеята. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS продуцентът Виктор Димчев.

"България е изправена пред възможността 9 души край Христо Иванов или 20 и няколко от БСП да направят новото управление на България, като убедят още 120-130 души да ги подкрепят. С неясни цели, без изявени лидери", смята той. И допълни, че ситуацията напомня на сглобяването на тройната коалиция с мандата на ДПС.

"Ние сме в ситуация, в която шуробаджанашка група мошеници завзема властта по подобен начин, по който и друга такава група се е опитвала. Възможно е четвърта партия да спечели четвърти избори, които значи, че политическата система е в процес на рухване", заяви Димчев. 

ПП при Радев: Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа

Според журналиста Асен Генов гледаме политически театър на два пласта - предният план с обвиненията за 8-9 души, които прибират милиарди и вторият - специфичната роля на Радев, която си присвои - съществува през кризите. Изживява се като божество, което разрешава кризите и говори на ангро. Той има вредна роля. Изместването на фокуса от партиите е много вредно", подчерта той. 

По думите му същинският проблем у нас е, че избирателите имат склонността да търсят поредния "спасител", който да дойде да ни "оправи". "Когато започнем да говорим за истински политически ценности, това ще се промени. Ако мандатът бъде връчен на ДБ или БСП, за да бъде излъчен кабинет трябва да сключат директна коалиция. Ще се види дали ще паднат маските на политическата безпринципност", посочи Генов.

Повече по темата вижте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.