Искал да изнася в РС Македония

Кюстендилската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по делото за съхранение на хероин на стойност над 950 000 лева в с. Коняво, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняем по делото е К.М. (на 52 години), който е неколкократно осъждан, в това число за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Освободен е от затвора през 2020 г. През м. юни 2021 г. в полицията е постъпила оперативна информация за това, че той се готви да контрабандира хероина в Република Северна Македония.

Незабавно била създадена организация за извършване на проверка на място с цел осуетяване на евентуалния трафик.

На 18 юни 2021 г. полицаите огледали местността около къщата на К.М. в с. Коняво, община Кюстендил, където той живеел. Изчакали появяването му в прикритие. Мъжът бил задържан същия ден след поставяне на пълен туристически сак в автомобил, управляван от друг човек. В сака имало 29 броя пакети, обвити в тиксо, съдържащи бежово и кафяво прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин. При физикохимическа експертиза е установен вида на наркотичното вещество – хероин, и процентното съдържание на активен компонент (диацетилморфин) с общо количество 14 621,78 грама, чиято стойност възлиза на 950 415,70 лева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Весела Веселинова