Вижте съветите на специалистите, представени от „Дойче веле”

Има различни причини за инфекциите на пикочния мехур. Многото течности и топлината често помагат, но не винаги. Характерното усещане е парене при уриниране.

Тъй като женската уретра е значително по-къса от мъжката, бактериите проникват в пикочния мехур на жените по-бързо и, ако се размножат там, се получава инфекция.

„Цистит на медения месец“ е инфекция, която се нарича така, защото е често срещана при младоженците. Причината са въведените бактерии. Жените могат да се справят с тях като уринират незабавно след полов акт.

Какво е сепсис и какви са симптомите

Професор Хюгнер е урогинеколог, специалист по проблеми с тазовото дъно. Той казва, че макар прилагането на антибиотици да е ползотворно при остри инфекции, те трябва да се използват възможно най-рядко. В случаи на леко до умерено възпаление, тялото има шанс да се пребори с инфекцията само, като бактериите се отделят с течение на времето.

Анатомичните особености също могат да играят роля като смъкнат пикочния мехур. Остатъчната урина лесно се задържа в него, а там където е влажно и топло, бактериите се развиват бързо. Смъкването може да бъде поправено хирургично, чрез физиотерапия или имуностимулация с лекарство.  

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.