Районът около Бахмут, с население от 70 хиляди души преди войната, е сцена на едни от най-жестоките боеве

Ситуацията на фронта в Украйна остава изключително тежка, особено в Донецка област, където Русия засилва настъплението. Това обяви в редовното си обръщение президентът Володимир Зеленски. Районът около Бахмут, с население от 70 хиляди души преди войната, е сцена на едни от най-жестоките боеве след руското нахлуване. Градът има символично значение както за Русия, така и за Украйна, въпреки че западни военни анализатори твърдят, че има малко стратегическо значение.

"Ситуацията на фронтовата линия и по-специално в района на Донецк, близо до Бахмут и Въгледар продължава да бъде изключително изострена. Окупаторите не просто щурмуват нашите позиции, те съзнателно и методично унищожават градовете и селата около тях, с артилерия, въздушни удари, ракети. Руската армия няма недостиг на смъртоносни средства и може да бъде спряна само със сила. Нашите воини, които се защитават на бойни позиции в Донецка област, са истински герои", заяви Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.