Печатницата ще изпрати и мостри и на хартиената бюлетина, и на тази която ще се отпечатва от машината

От Централната избирателна комисия вече са избрали варианта на дизайн на хартията за машинно гласуване на предсрочните парламентарни избори на втори април. Информацията е на БНР.

Печатницата на БНБ е уведомена, а от там вече предлагат и график за доставката на ролките със защитена хартия, става ясно след заседание на Комисията.

Константинов: Материалите на ЦИК не се съхраняват като ценни книжа

По думите на зам.-председателя на ЦИК Емил Войнов до 15-и март включително ще бъдат предоставени 10 000 броя ролки. „До 27-и март включително -10 000 броя ролки. В случай, че до 27 март ни бъдат доставени 20 000 ролки, това ще е достатъчно всяка машина за гласуване да бъде оборудвана с по две ролки хартия”, каза Войнов.

Той уточни, че ако след 27-и март им бъдат предадени още ролки, ще има възможност в секциите с повече избиратели да се постави и трета ролка хартия.

Печатницата ще изпрати и мостри, както на хартиената бюлетина, така и на тази, която ще се отпечатва от машината. Мострите ще са със съответните защити.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook