Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща

Бум на строителството на къщи и сгради от смесен тип през 2022 г. Те са с над 32% спрямо последното тримесечие на 2021 г., а жилищата в тях нарастват с 5.3%.

Илиян Янкулов от агенция за недвижими имоти споделя, че ръстът няма да продължи със същите темпове. "По-скоро доходите на населението са фактор за това. Инфлационните процеси следват покачване на цените на суровините, след това на услугите, накрая на доходите на хората. Пазарът сега ще премине в застой след стремителното вдигане", смята той. 

Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща. "Строителството на къща и закупуване на парцел вече се равнява на закупуване на тристаен апартамент. Над 250 000 евро до 350 000 евро струва тристаен или четиристаен апартамент на централна локация. Калкулаторите на ипотечни кредити показват разликите във вноската при увеличение на лихвата", обясни Янкулов. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.