18 бежанци от Афганистан бяха открити в петък задушени в тайник на камион

Броят на задържаните по случая "Локорско" расте. Вече има седем арестувани, по информация на NOVA. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати, са свързани с незаконно преминаване на държавната граница, за каналджийство, за смъртта на 18-те мигранти. Все още обаче не е ясно дали обвинението ще е за умишлено убийство или убийство по непредпазливост.

Следствените действия и огледите на терен продължиха цяла нощ. Тази сутрин беше направен повторен оглед. Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, за да се докаже кой е шофьорът и кой негов спътник. Събрани са и пръстови отпечатъци.

Вижте къде точно са били укрити бежанците

Направени са обиски на домовете на задържаните до момента, при които да иззети веществени доказателства, които ги уличават. Издирват се още няколко човека, за които има данни, че са извън пределите на страната.

Започна да идва тежка техника на звеното за аварийна помощ и безопасност към столичната община и Пожарната. Вероятно камионът скоро ще бъде изтеглен от мястото, на което беше изоставен.

По обед на мястото пристигна и тежка техника на звеното за аварийна помощ и безопасност към Столичната община и Пожарната. Вероятно камионът скоро ще бъде изтеглен от мястото, на което беше изоставен.

18 бежанци от Афганистан,  сред тях и деца, бяха открити в петък задушени в тайник на камион. Още 34 мигранти са пострадали или с опасност за живота. Поне 14 души са настанени в 6 столични болници. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и дехидратирани.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани. 

Преди няколко дни 52 мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов снощи. 

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите. 

Спецакции имаше снощи в София, Бургас и Смолянско.

 

 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.