Председателят на СОС повтори повдигнатите срещу нея обвинения

Словесна престрелка между кмета на столичния район “Красно село” и председателя на Столичния общински съвет. Причината е решението на Върховния административен съд, че Росина Станиславова е в конфликт на интереси. Тя трябва да плати глоба от 5000 лева. Кметът на “Красно село” обвини институциите “политическа поръчка”.

Върховният административен съд беше категоричен - Росина Станиславова е в конфликт на интереси. Причината - назначила дъщеря си по европроект за социален патронаж.

“От изключителна важност е установяването на конфликт на интереси за 280 лева, за да бъде отстранен районен кмет, управляващ район от 100 000 човека?”, заяви Станиславова.

Председателят на СОС: Има основание за отстраняване на кметицата на "Красно село"

Според екипа на кмета, става въпрос за заплащане от 280 лева за шофьорски услуги. По техни думи, не е имало кой друг да извърши доставките по време на локдаун.

“Казусът Росина Станиславова ще бъде повод за назидание, да не вземе друг да дръзне”, допълни Станиславова.

Станиславова обвини и председателя на Столичния общински съвет в корупция и порочни практики по редица казуси.

Кметицата на „Красно село”: Политическите атаки срещу мен не са случайни

Отговорът на Георгиев не закъсня. Той повтори обвиненията, повдигнати срещу нея.

“Одитът на Столична община констатира, че г-жа Станиславова си е изплатила близо 10 000 лева на себе си като ръководител на проекта”, каза Георгиев.

Той отказа да отговори на обвиненията срещу себе си. “Аз полемика с г-жа Станиславова нямам. Тя има полемика със закона”, допълни той.

Станиславова заяви, че “това е зле скалъпена политическа поръчка.”

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.