Нападението е извършено в дома му

Службата за държавна сигурност на Азербайджан каза, че разследва терористично нападение, след като депутат с антиирански възгледи беше ранен при атака с огнестрелно оръжие в дома му, предаде "Ройтерс".

Парламентаристът Фазил Мустафа е бил приет в болница, след като бил прострелян в рамото и бедрото с автомат "Калашников" снощи, заяви службата за сигурност. Според информацията няма опасност за живота му, а властите са започнали разследване за установяване на извършителя.

Азербайджанският информационен уебсайт haqqin.az цитира Мустафа, който казал от болницата, че бил улучен от два куршума, докато вкарвал автомобила си в гаража.

Депутатът стана известен в парламента като отявлен критик на Иран. Службата за държавна сигурност отбеляза в своето изявление антииранската позиция на парламентариста.

Отношенията между Азербайджан и Иран, където има голямо население от етнически азери в северозападните райони,  се обтегнаха през последните месеци, след като Баку обяви планове за установяване на официални дипломатически връзки с Израел. 

През януари Азербайджан затвори своето посолство в Иран, след като началникът на охраната на дипломатическото представителство беше убит, а Баку определи случая като "терористично нападение".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.