Операцията по задържането му продължи часове

Извънредна ситуация в столичния квартал „Люлин” вдигна службите на крак. Мъж, обявен за издирване, се барикадира в апартамент в един от жилищните блокове. Няколко часа след началото на операцията той беше задържан.

В следобедните часове в четвъртък тежковъоръжени полицаи отцепиха района около блок 637. Причината - обявен за издирване от Интерпол мъж, който днес е участвал в катастрофа с пострадал човек. След удара избягал и се барикадирал в дома си.

„Да, има пострадал човек. Разследва се дали има някаква съпричастност”, коментира директорът на СДВР Калоян Милтенов.  

Разбиха група за разпространение на наркотици в Бургас

Повече от два часа продължиха преговорите с мъжа. Минути преди 20 ч. той беше арестуван. В операцията участваха Жандармерията и Специализираният отряд за борба с тероризма. 

„Използвахме помощта на СОБТ. Има процедура, която трябва да се спази - действаме, за да няма пострадали”, уточни Милтенов.

„Видяхме и снайперисти, които се поразходиха горе”, каза Никола, който живее в района.

От полицията не разкриха за какво престъпление Интерпол издирва мъжа. По случая от днес е образувано досъдебно производство.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.