Случаят е от Великобритания

Британската медицинска сестра, която беше призната за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болница във Великобритания, е осъдена на доживотен затвор, без право на предсрочно освобождаване.

33-годишната Луси Летби получи доживотната присъда от Манчестърския кралски съд в Северна Англия. Тя е отказа да се яви в съдебната зала, което предизвика призиви за промяна на законите - обвиняемите да са длъжни да присъстват на изслушванията за присъда. Би Би Си предаде на живо ареста на медицинската сестра. 

"Аз съм злото": Медицинска сестра, умъртвила седем бебета във Великобритания, признава вината си в бележка

В петък съдебното жури я призна за виновна по дело, което ужаси страната и превърна Летби в най-жестокия британски сериен убиец на деца.

В един от случаите медицинската сестра е убила момченце, като е вкарала въздух в кръвта му, съобщи британската информационна агенция PA Media. На следващия ден тя се опитала да убие неговия брат близнак, като го отровила с инсулин.

При претърсването на дома на Летби полицията открива множество ръкописни бележки, сред които и една, която гласи: "Аз съм зло, защото направих това."

Източник: CNN