Big Sha с откровено интервю пред Мариян Станков - Мон Дьо

Музиката е огледало от реалността. 20-годишният Мишо нямаше модел на подражание, луташе се, прокарваше път с едно мачете и правеше много глупости. Улицата беше моят учител. Агресивен съм, когато има несправедливост, а навремето аз самият създавах несправедливост, бях злодей. Сега се опитвам да бъда Робин Худ. Това каза за "Събуди се" рапърът Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha.

Прякорът му идва от казармата, тогава той си го харесва от уволнен войник и решава да се представя така. Споделя, че за 50 години е разбрал, че иска да поумнее. Най-яркият му спомен е от прожекциите от "Индиана Джоунс", разкрива, че малките светлинки в детството му идват от киното и музиката.

„Нищо лично”: Мишо Шамара се върна в България (ВИДЕО)

За трите големи грешки на младостта си определя сексизъм, хомофобия и агресия. "В моите текстове човек може да усети болката, комплексите ми за малоценност, моите мечти и желания, които са ми били в главата. Ако трябва да правя музика сега, няма да е такава", коментира той.

Родителите му се гордеят, че никога не пада на колене и дори да го съборят, намира начин да се изправи. "Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтае, да живее добре и да бъде третиран като човек, независимо от цвета на кожата, религията и сексуалната му ориентация. Нашият народ не бе научен да мисли критично и да води цивилизован спор, а при несправедливост, да излизаме на протест", каза още Мишо Шамара. 

ЗВЕЗДЕН УСПЕХ: Синът на Мишо Шамара прави музика за Джей Ло и Бритни Спиърс