Байдън-младши е обвинен, че е излъгал относно употребата на наркотици, когато е купил огнестрелно оръжие през октомври 2018 г.

На сина на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе повдигнато днес федерално обвинение за притежание на огнестрелно оръжие, предаде Асошиейтед прес. Това е последната стъпка от едно дългогодишното разследване срещу него.

Байдън-младши е обвинен, че е излъгал относно употребата на наркотици, когато е купил огнестрелно оръжие през октомври 2018 г. - период, в който той призна, че се е борил със зависимостта си към крек кокаин, според обвинителния акт, подаден във федералния съд в Делауеър, предаде БТА. 

Синът на президента Джо Байдън също така беше обект на разследване заради бизнес сделки. Специалният съветник, който наблюдава случая, посочи, че обвиненията за неплащане на данъци навреме може да бъдат повдигнати във Вашингтон или в Калифорния, където Хънтър Байдън  живее.

Обвинението срещу Хънтър Байдън идва в момент, когато републиканците в Конгреса провеждат разследване за импийчмънт срещу президента демократ до голяма степен заради бизнеса на сина му. Републиканците са получили свидетелски показания за това как Хънтър Байдън е използвал образно казано "марката Байдън", за да си подсигури работа в чужбина, но те не са представили убедителни доказателства за неправомерни действия от страна на президента.

Източник: Габриела Големанска, БТА