Магията на романтичната приказка остава за дълго в сърцето и ума

Халил Джубран е ливански поет, писател, философ и художник. Роден е в семейство на християни-маронити, но самият той е повлиян от Исляма и по-специално от мистичното течение на Суфизма. През 1895 г. той емигрира в Бостън, САЩ, заедно с майка си, сестрите си и природения си брат. Изписването на името му „Калил“ (Kahlil) вместо „Халил“ (Khalil) е резултат от грешка при първото му записване в училище в САЩ. Учи изкуства в Бостън и френски и арабски език в Ливан. През 1912 г. се преселва в Ню Йорк Сити. В творчеството си комбинира елементи на източния и западния мистицизъм и става известен с афористичните си поетически творби като „Пророкът“ (1923) и „Исус, син човешки“ (1928).

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Документалният филм „Счупени криле”, който можете да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON, представлява епичен и романтичен мюзикъл, базиран на автобиографичния разказ за първата любов на Халил Джубран. Това е вълнуваща музикална адаптация на едноименния шедьовър на култовия поет от 1912 г. Този спектакъл е едно незабравимо музикално пътешествие из Бейрут в началото на XX век. „Счупени криле” ни потапя в магията на епична и романтична приказка, която остава за дълго в сърцето и ума.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.