Неговият подход е бил целенасочено да прави обложките на плочите си светли

Франк Синатра и Дийн Мартин накараха Америка да се влюби в италианците. Няколко десетилетия италианците са били осмивани, че са второ качество хора и често са били наричани "селяните на Америка". Но това се променя през 50-те години чрез подхода на някои от известните личности. 

"Старите сини очи" е един от прякорите на Синатра. Неговият подход е бил целенасочено да прави обложките на плочите си светли, за да изглежда англосаксонски тип. Държал е да се засили синьото в очите и да се избели италианския му тен на кориците. Винаги е бил подстриган много късо и е носел шапка, за да не се вижда тъмната му коса. Стилът му е бил подчертан и силен, за да могат американците да си кажат: "Искам да приличам на Франк Синатра" и успява да се наложи като образец. Същия подход 20 години по-късно ще използва и Майкъл Джексън, като избели кожата си.

Луксозните имения на Франк Синатра (СНИМКИ)

Дийн Мартин, може да се нарече Джей Лено или Летърман на 50-те и 60-те години. Той е комик и журналист. По това време да бъдеш поканен в "Шоуто на Дийм Мартин" е било изключително престижно. Но истинското му име е Дино Пол Кручети и дори оперира носа, за да му е по-малък и по-лесно да го приемат американците.