Градският съвет на Оукланд единодушно реши да кръсти участък от булевард MacArthur на името на музиканта

Улица в Северна Калифорния вече носи името на покойния рапър Тупак Шакур. Градският съвет на Оукланд единодушно реши да кръсти участък от булевард MacArthur на името на музиканта, който живееше в града в началото на 90-те години на миналия век.

MC Hammer определи своя приятел като най-великия рапър на всички времена, а сестрата му Сет Шакур призова почитателите му да живеят по начин, който отразява любовта му.

Обвиняемият за убийството на Тупак Шакур пледира невинен (СНИМКИ)

„Всички тук, днес говориха за рапъра, за музиканта, за своя приятел. Аз ще говоря за моя брат, за сина на моята майка и моя баща, който умря на 25 години след бандитско насилие в ръцете на друг чернокож мъж, който и да е той. Трябва да защитаваме своите, а не да се изправяме срещу тях. Моля се духът му да живее вечно тук по тези улици, да бъде в сърцата ви. Слушате ли музиката му? Наистина ли обичате творчеството му? Позволете му да живее чрез вас", призова сестрата на на Тупак - Сет Шакур.

След церемонията по преименуване на улицата почитатели и близки на рапъра се отправиха към ъгъла на булевард "Макартър" и "Гранд Авеню", където беше открита „Възпоменателна плоча на Тупак Шакур“, в близост до мястото, където някога е живял.