Престъплението бе извършено на 8 февруари 2023 г.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румен Тонев за убийство на съседа му - психологът Иван Владимиров - Нав.

На предходното заседание съдът намери молбите на наследниците на Владимиров за допустими и конституира майката и брата на Владимиров в качеството им на частни изпълнители. Те посочиха, че нямат искания за отвод.

Съдът даде ход на делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Адвокат Пламен Гинов посочи, че той и клиентът му Румен Тонев също не искат отвод, тъй като не е допуснато съществено процесуално нарушение и няма основание за прекратяване или спиране на делото.

Адвокат Борис Акалиев, който представлява обвинението, от своя страна посочи, че трябва да се даде ход на делото като също посочи, че няма допуснато съществено процесуално нарушение.

На 8 февруари 2023 г. вечерта около 22,30 часа бившият служител на МВР Румен Тонев застреля Владимиров пред входната врата на дома му на улица „Черковна“ в столицата. В последствие стана ясно, че двамата са имали дълъг междусъседски конфликт. На 11 февруари по искане на СГП Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиненият за убийството на Иван Владимиров остава зад решетките

Източник: БГНЕС