Това каза министърът на околната среда и водите

Очаква ни по-топло време и нормализиране на обстановката в страната, според прогнозите на НИМХ. Това заяви в „На фокус” министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. По думите му обаче трябва да сме подготвени за екстремни ситуации, каквато, според него, е била и вчерашната. „Такъв сняг обикновено се натрупва за няколко дни”, посочи министърът.

ИСТИНСКАТА ЗИМА: Силните снеговалежи блокираха страната (ОБЗОР)

Попов категорично отрече излязлата по-рано информация за радиация, която идва към България от Румъния. Той заяви, че станциите на страната непрестанно мерят нивата на радиация и повод за притеснения няма.  „Румънските станции не показват повишение. Стана ясно, че вероятно е въпрос на дефект на някоя станция”, каза още екоминистърът. 

Юлиян Попов заяви, че не е ничий министър. Бил поканен и от Николай Денков, и от Мария Габриел като експерт в областта. По думите му правителството не е съшито с бели конци, а работи добре.

Ресорният министър коментира и мръсния въздух у нас. Той беше категоричен, че тенденцията в България е той да намалява значително. „Спечелихме делото срещу Европейската комисия”, похвали се Попов.

Целия разговор гледайте във видеото.