Настоящият президент не е сигурен дали би влязъл в битката за преизбиране, ако Тръмп не се кандидатираше

Американският президент Джо Байдън заяви, че вероятно би се отказал от кандидатурата си за преизбиране, ако не се беше изправил срещу Доналд Тръмп. Байдън добави, че републиканецът представлява уникална заплаха за страната, предадоха „Ройтерс” и БТА.

Демократите нямат резервен план за Байдън за следващите президентски избори

„Ако Тръмп не се кандидатираше, не съм сигурен, че щях да се кандидатирам”, каза Байдън на събитие за набиране на средства за кампанията му през 2024 г., което се проведе край Бостън. „Не можем да му позволим да спечели."

Лекарят на Тръмп: Той е в отлично здраве, свалил е няколко килограма

Забележките на Байдън идват в момент, в който дори твърдите избиратели на демократите изразяват загриженост относно възрастта на президента. Той навърши 81 години миналия месец.

Помощниците на президента все повече смятат, че Тръмп ще затвърди статута си на основен претендент за президентския пост на републиканците.

По време на президентската си кампания през 2020 г. Байдън често споменаваше, че решението му да се кандидатира се дължи отчасти на действията на тогавашния президент по отделни въпроси, включително с митинга през 2017 г. в Шарлотсвил, Вирджиния.

Източник: Пламен Йотински, БТА