Вижте повече за предпочитаното от иберийците лакомство
Всяка европейска страна има свои сладки специалитети. В Испания това е чурос – изкушението, което се консумира с горещ течен шоколад. Лакомството се приготвя само от три съставки - пшенично брашно, вода и сол.
Какво е Салтимбока ала романа и как се приготвя (ВИДЕО)
Екипът на поредицата „Евромакс” на „Дойче веле” ни среща с Роландо Сели, който работи в едно от най-известните заведения за чурос в Испания. Чоколатерия „Сан Гинес” е основана в Мадрид през 1894 г. Роландо споделя, че е нужна сила, за да могат съставките да се разбъркат добре. След това те се шприцоват във врящо олио, за да придобие чурос хрупкавост и апетитен златисто-кафяв цвят.
Още за сладкото изкушение гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.
Редактор: Маргарита Стоянчева