Актьорът беше намерен в безсъзнание в хидромасажна вана в къщата си на 28 октомври

Смъртта на Матю Пери - звездата от телевизионния сериал "Приятели", е причинена от "острите ефекти" на приема на кетамин. Това съобщи dariknews, цитирайки Службата за съдебна медицина на окръг Лос Анджелис.

За смъртта му, определена като "злополука", са спомогнали обаче и други фактори: "задушаване", "коронарна болест" и "ефектите на бупренорфина". Това е лекарство, използвано за лечение на опиоидна зависимост, уточнява същият източник. Кетаминът е анестетик, с който понякога се злоупотребява за развлекателни цели. Лекарите и ветеринарите често използват кетамин като анестетик, а изследователите проучват употребата му като средство лечение на депресия. В ъндърграунда го приемат незаконно заради халюциногенните му ефекти.

СНИМКИ НА МЕТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Пери беше намерен в безсъзнание в хидромасажна вана в къщата си в Лос Анджелис на 28 октомври. В мемоарите си „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, публикувани миналата година, актьорът описва как е преминавал през детоксикация десетки пъти. Той посвещава книгата на „всички страдащи там“ и пише в пролога: „Трябва да съм мъртъв“.

Пътят на Матю Пери: От тежкото детство, през алкохола и дрогата до "Приятели"

Внезапната му смърт предизвика шок у звездите на Холивуд, колегите му и феновете на "Приятели" по целия свят.

Източник: dariknews