Те ще следят за престъпления

МВР изпълнява допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. В Бургас вече има въоръжени екипи със служебни кучета, които ще патрулират на място.

Въоръжени полицейски патрули на Спец частите на полицията и жандармерията вече могат да се видят на всички оживени места в Бургас, както се случва в много европейски градове. В операцията участват и полицейски кучета. 

Спецполицаи и Жандармерията ще патрулират в Бургас преди празниците

„Част от тези мерки е включено и антитерористичното патрулиране, което не за първа година го правим на територията на град Бургас. Всички тези мерки са основно да гарантираме сигурността на оживени места-търговски обекти, жп гара, автогари, коледни базари” , каза комисар Марин Димитров - началник Охранителна полиция на ОД МВР- Бургас.

Полицаите ще наблюдават и местата, където има струпване на много хора преди Коледните и новогодишните празници. Появата им в началото притесни част от бургазлии. Христова заяви: „Ако трябва да бъда честна, изпитах ужас.Това съм го преживявала в Париж и някак си ме върна, но може би така трябва да бъде, не знам”. 

„Това са служители, които изключително добре са обучени, могат да реагират на терористични заплахи, на всякакъв вид сигнали и престъпления с висока степен на опасността, така, че сигурността от страна на служителите е гарантирана”, каза комисар Марин Димитров. Въоръжените обходи са през целия ден и особено в тъмната част на деня, когато има струпване на много хора. 

Друга бургазлийка - Румяна Иванова, заяви, че се чувства по-спокойна като вижда, че има хора, които се грижат за сигурността. Според Ани Лозева е по-добре да има полицейска охрана.

От началото на месеца полицията е в контакт с всички охранителни фирми, работещи на територията на Бургас. Екипите ще бъдат увеличени в новогодишната нощ, когато на площада в Бургас хиляди ще излязат, за да посрещнат новата 2024 година.

Целия разговор гледайте във видеото.