"Този ресторант означава много за мен”, казва Енрике Лимардо

„Първата причина, която ме доведе в Съединените щати, бяха проблемите в моята страна. Преди време живеех във Венецуела. Социалната и икономическа политика на държавата не беше добра”. Това разказва Енрике Лимардо, главен готвач и съсобственик на Seven Reasons пред Voice of America.    

“Продадох ресторанта си, защото беше невъзможно да го поддържам. Бях свидетел както на инфлация, така и на дефлация. Опитах се да търся бъдеще, затова дойдох тук, в Съединените щати“, казва Лимардо. 

С любов към родината: Украинска художничка се завръща в Ирпин, за да помага за възстановяването на града (ВИДЕО)

“Преместих се в САЩ преди пет години. Прекарах четири години в Балтимор и след това открихме свой ресторант”, разказва главният готвач. 

„Видът храна, който правим в Seven Reasons, е вдъхновен от Латинска Америка. Аз съм от Венецуела, пътувам по света от 14 години. Готвил съм в Перу, Еквадор, Чили и Аржентина, но корените ми са много южноамерикански", казва Лимардо пред VOA.

Вкусът на афроамериканската кухня: Микс от история, традиции и усещането да си у дома

„Един от характерните деликатеси в Seven Reasons е октоподът в комбинация с банан, леща, авокадо, халапеньо и масло от кориандър. Това е много сложна комбинация между зеленчуци, морски дарове и плодове. Най-интересната част от комбинацията на банан с октопод е, че хващаме целите банани с кората и ги изгаряме напълно на открит огън. Другото, което слагаме в чинията, е салата от леща. Тази леща идва от Египет, а след това подправяме лещата с авокадо и халапеньо, използвайки мексикански подход към ястието. Този ресторант означава много за мен”, казва Енрике Лимардо.

Редактор: Калин Дацов
Източник: Vesti.bg / Voice of America